חינוך מהווה מפתח וקטר משמעותי להצלחת המהלך, הדור הצעיר, כבר כיום, מודע הרבה יותר לסביבה, מעורב משמעותית בשמירה על הסביבה, בהפרדת פסולת וקיימות. קיימת השפעה ניכרת של הדור הצעיר על ההורים והמבוגרים, עובדה התורמת משמעותית לכלל השינוי אנו מציעים להיעזר בטובי אנשי החינוך והאקדמיה, בגורמים הרלוונטיים במשרד החינוך לטובת כתיבה וישום של תוכנית לימודים מקיפה, התמרה ועיבוי של תוכניות קיימות מגיל גן ועד תיכון. הכנסת יישומים ותכנים נוספים כגון: תחרויות בין כיתות ובתי ספר, חממות יזמות צעירה, אימוץ של חברות מתמחות בתי ספר שונים, מגמות קיימות, מגמות חקלאות ירוקה, מגמות אנרגיה מתחדשת ועוד.
מכללת ARAD למדעי הסביבה וקיימות.
כחלק בלתי נפרד מהחזון, אנו מציעים הקמה של פקולטה מתמחה ללימודי מדעי הסביבה וקיימות, זו תהייה הראשונה בישראל ובוגריה יהוו חוד החנית של התעשיה המתפתחת. המכללה, בתחילת דרכה תהווה שלוחה של אחת האוניברסיטאות או המכללות בישראל. ותהיה חברת בת של החברה העירונית. המכללה תמשוך לעיר אוכלוסייה צעירה ואיכותית, כוח עבודה מומחה לחברות והמפעלים באזור התעשיה. במקביל לפיתוח המכללה, אנו ממליצים על הצעה ליזמים לבניית מעונות, סל עידוד מוניציפאלי, הקמת חממת עבודה לטובת חיבור ומציאת משרות לסטודנטים ועצור מנועי מלגות באמצעות משרדי ממשלה, עמותות קק”ל, צה”ל ועוד.
קיימות וסביבה כמנוף לגישות ואחווה
בסביבות העיר ערד מתגוררת אוכלוסייה בדואית גדולה, אנו מציעים להציע הטמעה ושתופי פעולה של יישומים שונים של הפרויקט בחברה הבדואית, במוסדות החינוך, תנועות נוער, שילוב בעבודה, זאת מתוך ההבנה שקיימות ושמירה על הסביבה חוצה גבולות ודתות ולאומים ובסופו, חשיבותו לאיכות חיינו כולנו כמרקם אחד.